After the wedding and the wedding Party at Chomphra (15-21 febr)



De dagen na de bruiloft trekken we met het bruidspaar op en reizen in een gehuurde minibus afgeladen met  bagage wat ze allemaal vanuit Nederland hebben meegenomen, langzaam richting Chomphra. Dit is het geboortedorp  van Sirirat en haar familie, en de plek waar Michael en Sirirat voorlopig zullen gaan wonen.

Eerst verblijven we in een mooi resort aan de kust bij Amphawa. Wat een rust vergeleken met het drukke  (maar gezellige) Bangkok. Die twee hebben nu even de tijd om even lekker na te genieten en relaxen na mooie, bijzondere maar ook hectische week.


Hier in Amphawa bezoeken we ook een vissersdorp waar de veel mensen de kost verdienen door het zoeken naar  kokkels op het drooggevallen wad. 






man-vrouw relatie voor het huwelijk
man-vrouw relatie na het huwelijk ;)
2 dagen later vertrekken we naar Wang Nam Khiao, een mooi natuur gebied. Hier verblijven we in een paradijselijke omgeving, en worden door de eigenaar in de watten gelegd.  (waarschijnlijk ook omdat We z'n eerste gasten zijn deze maand)








Op zaterdag reizen we tenslotte door naar hun dorp even buiten Chomphra. We logeren de bij een aardige Tante en Oom. Zij nemen ons (met 7 man begeleiding waaronder een Olifanten  trainer) de volgende dag mee naar een Olifanten dorp in de buurt (de attractie van de Provincie Surin) 




Omdat niet alle Thaise vrienden en familie bij het huwelijk in Bangkok aanwezig konden zijn organiseren  Michael en Sirirat een feestavond bij hun thuis. Mooi om te zien hoe dit allemaal gaat. Terwijl Sirirats's  Moeder, tantes, nichtjes en buren het eten bereiden halen Michael en Robin tafels en stoelen op bij de  monniken. Anderen versieren weer de kamer. Sirirats vader komt even later (nadat hij z'n waterbuffels op  stal heeft gezet) aan met een zak met vis die hij in de rivier heeft gevangen.






Aan het eind van de middag begint het feest, het is zo'n 30 graden en in het om het huis geniet iedereen  van het verrukkelijke eten, dat maar aangesleept blijft worden.










Halverwege de avond worden Carla, Sjaak en Robin verrast als er 3 stoelen in het midden worden klaargezet  waar ze op moeten plaatsnemen. Onder leiding van een oude Oom van Sirirat (de dorps oudste zullen we maar  zeggen) begint de "welkom in de familie" ceremonie, wat eindig met het knopen van touwtjes om onze polsen  met wensen voor Geluk een Lang leven, Gezondheid en rijkdom. (niet dat we dat kunnen verstaan maar dat  vertaalt tolk Sirirat voor ons ;) Daarna komt de hele familie ons ook het beste wensen en touwtjes  omknopen. Een indrukwekkende mooie gebeurtenis.





Nadat Sjaak een traditionele Nederlandse Trouw Speech  heeft gegeven, en de familie nog even naar beelden van de Huwelijks ceremonie  heeft gezien, gaat de feestavond verder met Karaoke, waar ze gelukkig voor ons ook Engelse nummers hebben.



Het was een hele gezellige avond, waar naast het Bruidspaar ook wij erg van hebben genoten ! Complimenten  aan het Bruidspaar, en familie !


Als het maandag wordt breekt onze laatste dag in Thailand aan. Maar voordat we gaan laten Sirirat en Michael hun land zien, op één deel zullen ze komend seizoen rijst gaan verbouwen, en ze vertellen dat hun ultieme droom is op een ander aan de rivier gelegen stuk land later een huis te bouwen… (met logeer kamers !)



Nu is het echt tijd om afscheid te nemen :( maar met een goed gevoel en vertrouwen dat Michel gauw een baan vind en ze samen hun stekkie zullen  vinden.

 
Hèhè, kunnen die 2 eindelijk aan hun wittebroodsweken beginnen (volgens Wikipedia: “de benaming van de periode van zes weken na het huwelijk, waarin het kersverse bruidspaar niet gestoord mag worden door visite”). Of zullen ze het hier in Thailand witterijstweken noemen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten